maandag 7 november 2011

Kip met vijgen



• 2 kipfilets
• 4 verse vijgen
• 175 ml zoete sherry
• 1 theelepel Italiaanse kruiden
• 1/2 theelepel paprikapoeder
• Naar smaak zout en peper
• olijfolie

Halveer de vijgen en verwijder de steeltjes. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een hapjespan op middelhoog vuur. Laat goed heet worden en leg dan de kipfilets in de pan. Bestrooi met zout en peper. Bak ze aan allebei de kanten snel goudbruin. Giet de sherry in de pan en zet het vuur laag. Voeg vervolgens de vijgen, Italiaanse kruiden, paprikapoeder en het zout en de peper toe. Roer door elkaar. Leg de deksel op de pan en laat 15 minuten stoven (of totdat de kipfilet gaar is). Haal de kipfilet uit de pan en bedek met aluminiumfolie om ze warm te houden. Zet het vuur hoog en laat de saus indikken (3 – 4 minuten). Leg de kipfilets in de pan en laat weer goed heet worden. Serveer meteen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen