woensdag 23 november 2011

Karniyarik - gespleten 'buik' van aubergine


Ingrediënten voor 4 personen:

2 aubergines
150 gr rundergehakt
1 ui
1 blik gepelde tomaat
1 teen knoflook
2 tomaten
1 groene peper (medium pittig)
zonnebloemolie om te bakken

Was de aubergines en snij de schil om de centimeter als een zebra. Dus schil een centimeter breed af en laat daarna een centimeter schil zitten, etc.. We doen dit, omdat de schil nogal taai is, maar we de aubergine niet compleet kunnen schillen omdat zij dan haar stevigheid verliest.
Snij de aubergines in de lengte door de midden. Bak de aubergines aan alle kanten met zonnebloemolie. Doe de 4 stukken gebakken aubergines in een ovenschaal. Snij de binnen kant van de aubergines in en maak een ruimte voor de saus.
Bak nu het gehakt met de fijn gesneden ui en knoflook. Haal de gepelde tomaten uit hun vocht / uit het blik. Snij ze in stukjes. Voeg de gesneden, gepelde tomaten toe aan het gehakt. Het vocht van de tomaten water bewaar je voor later. Laat het geheel ongeveer 5 minuten sudderen.
Voeg de gesnipperde peterselie bij de saus en haal de pan van het vuur af. Vul de aubergines met het gehaktmengsel. Doe plakjes tomaat en groene paprika op de gevulde aubergines.
Schep vocht van de gepelde tomaten uit het blik op de aubergines. Doe de schaal in de oven gedurende 30 a 45 minuten op 180 graden. Serveer met witte rijst.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten