vrijdag 25 november 2011

Kalkoen-aubergine broodje met tahinsaus


2-3 kalkoen (of kip) schnitzels
1 a 2 grote uien in dikke schijfjes
olfijolie
1/2 tl grond mosterd (kurkuma kon gebruiken als u dat in plaats daarvan hebt)
1 tl koosjer zout
1 tl gemalen koriander
1/2 tl komijn
1/2 tl z peper
1/2 tl. witte peper
1/2 tl. cayennepeper (
1 aubergine, in schijfjes

Tomaat Relish:
2 grote smaakvolle grote tomaten in blokjes gesneden
1 ui fijn gesnipperd
Half bosje fijngehakte peterselie
1 el olijfolie
sap van 1/2 een citroen
beetje chilipoeder, snuifje zout

Tahin saus:
3 el tahin
Sap van 1/2 een citroen (de andere helft van boven)
warm water
2 bosuitjes fijngehakt
Zout en peper naar smaak

Pitaboord, tortilla of Arabisch plat brood.

Haal de kalkoenfilets even door wat olijfolie heen en bestrijk de uienringen ook met olie. Prik de uischijven aan een satestok zodat je ze straks (onder de grill) makkelijk kunt omdraaien. Meng de moster met cayenne in een kom en strooi de kruiden aan beiden kanten over vlees en uien. Dek af met plastic folie en zet weg in de koelkast tot gebruik (tot 4 uur lang kan, zodat de kruiden goed in het vlees trekken ). Bereid intussen de tomatenrelish door al de ingrediënten simpelweg met elkaar te vermengen. Zet ook koel weg tot gebruik. Maak de tahinsaus door tahin met citroensap te mengen en warm water toe te voegen totdat een zachte schenkbare saus ontstaat.. Zet daarna de grill aan en leg het gemarineerde vlees en ui, en de aubergine (ook even invetten met olijfolie en zout en peper) op een plaat in het midden van de oven.
Laat in ongeveer 30 minuten gaar worden, draai halverwege (je kunt overigens ook een grilpan gebruiken en daar vlees, ui en aubergine om beurt gaar grillen). Warm het brood op, blaker de tortilla/het plat brood even boven het vuur zodat het wat zwart en grillerig wordt. Stapel de ingredientten op elkaar, giet er tahinsaus over, top af met tomaatrelish en vouw het broodje dubbel. En ja, natuurlijk zou je het hele broodje kunnen weghalen en het geheel kunnen eten met een beetje couscous of bulgur erbij…

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen