maandag 7 november 2011

Groenten couscous






Gezond en lekker een keer zonder vlees. Kun je het vlees niet laten; bak dan wat merquez of een kipfilet erbij...




400 gram couscous
2 el plantaardig bak- en braadproduct
1 gesnipperde flinke ui
5 dl. groentebouillon
½ bosje wortelen, in reepjes gesneden
2 meiknollen, in blokjes
½ koolraap in blokjes
2 courgettes, in blokjes
1 rode paprika in kleine stukjes
150 gram sperziebonen
1 el fijngehakte verse koriander of peterselie
1 eetlepel ras el hanout
2 theelepeltjes komijnzaad
verse koriander, ter garnering

Bak de ui, de koolraap en de meiknolletjes even aan in een eetlepel bak- en braadproduct. Voeg de paddenstoelenbouillon toe en breng aan de kook.
Voeg de sperziebonen toe en laat het geheel afgedekt ca. 20 minuten op laag vuur zachtjes pruttelen. Haal met een juslepel ongeveer de helft van het vocht weg uit het gerecht en zet dat apart. Voeg de courgettes, de paprika, de ras el hanout en de komijnzaad toe aan de groenten.
Vermeng het vocht van het groentemengsel met heet water tot de hoeveelheid bereikt is die nodig is voor de couscous (zie gebruiksaanwijzing op het pak).
Leg de couscous in een voorverwarmde schaal, overgiet met het vocht en dek af (de couscous die ik doorgaans gebruik heeft 4 minuten nodig, maar sommige couscous heeft meer tijd nodig). Doe de groenten in een schaal, garneer met wat koriander en zet beide schalen op tafel.
NB: Zout is niet nodig. De hoeveelheid die in de bouillon zit, zou in principe genoeg moeten zijn, zeker tezamen met de overige kruiden

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen