dinsdag 29 november 2011

Gebakken kikkererwten met specerijen



In de categorie 'meze' cq. 'voor bij de borrel'.


1 blik kikkererwten (425 ml)
1/2 eetlepel kerriepoeder
1 koffielepel Provençaalse kruiden
1/4 eetlepel piment d'Espelette
1 glas olijfolie
fleur de sel.

Stort de kikkererwten in een vergiet, spoel ze af, laat uitlekken en rol ze droog in een handdoek.
Meng het kerriepoeder, de Provençaalse kruiden en de piment d'Espelette in een schotel, voeg er de kikkererwten aan toe en roer goed om.
Verhit de olijfolie in een wok of sauteerpan, stort er de kikkererwten in en bak ze snel aan tot ze lichtjes goudgeel kleuren.
Haal de erwten uit de pan met een schuimspaan, laat ze uitlekken op keukenpapier, bepoeder lichtjes met fleur de sel en dien heet op.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen