dinsdag 8 november 2011

Eend met vijgen



• 2 eendenborsten (400 g per stuk)
• 12 vijgen, verse
• 400 g snijbonen
• 2 el honing
• 2 el balsamicoazijn
• olijfolie
• 4 takjes tijm
• 1½ kl vierkruidenpoeder
• peper
• zout

Spoel de snijbonen. Kook ze 15 minuten in gezouten water. Laat schrikken onder koud water en afkoelen. Snij de vijgen in partjes.
Maak enkele inkervingen in het vel van de eendenborsten. Bak ze snel goudbruin op de velkant. Temper het vuur en kruid ze met vierkruidenpoeder. Laat dan nog 10 minuten zachtjes garen. Verpak ze in aluminiumfolie en laat 10 minuten rusten.
Verwarm ondertussen de honing met de afgeriste tijm. Wentel er de vijgen door en laat 4 minuten karamelliseren. Schep de vijgen voorzichtig uit de pan en blus het stoofvocht met de balsamicoazijn.
Snij de eendenborsten in dunne plakjes en kruid met peper en zout. Verdeel ze samen met de vijgen over de voorverwarmde borden. Schep er een lepeltje saus bij..

bron: libbele-lekker.be

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen