donderdag 10 november 2011

Couscoustaart - Kodafa



200g couscous
2 eieren
120 g gesmolten boter
Zout
180 g verse mozzarella, in stukjes
250 g ricotta
40 g honing
1 tl kaneel
Paar druppels vanille essence

Voor de siroop:
180 ml honing
100 ml water
Saffraan draadjes (2)
1 lepel oranjebloesemwater (of rozewater)
30-40 gr pistache in stukjes voor garnering

Bereid de couscous volgens de gebruiksaanwijzing op het pak (of overgiet het met 300 ml kokend water, dek de schaal af met plasticfolie, laat 5 minuten staan) en roer het na bereiding goed los. Meng de eieren met de gesmolten boter, doe daar de gewelde couscous bij, meng goed. Doe in een andere kom de mozzarella, de ricotta, 40 g honing, kaneel en vanille en meng tot alles glad, dik en romig is. Vet een taartvorm in met boter en verdeel de helft van het couscousmengsel over. Daaroverheen doe je het kaasmengsel en dat dek je weer af met de rest van de couscous. Strijk het geheel mooi glad. Bak in een voorverwarmde oven op 190 graden C gedurende 20 minuten. Haal de taart na de bereidingstijd uit de oven en laat rustig afkoelen. Meng in ene kleine pan de honing, de saffraan, het water, en laat ongeveer 5 minuten koken onder voortdurend roeren. Haal van het vuur en meng de oranjebloesemwater erdoor. Laat de siroop enigszins afkoelen, giet over de taart en versier de taart met de pistachenoten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen