dinsdag 22 november 2011

Courgette venkel soep



Als je zin hebt in een lichte, gezonde maaltijd dan volstaat veelal een goede gevulde soep. Deze courgette-venkel soep ligt niet zwaar op de maag, ziet er prachtig uit en is supergezond. Desgewenst kun je de soep wat meer opmaken met wat fetakruim erover voor een iets zoutere en vollere smaak, of wat vlokken gerookte makreel.

2 eetlepels olijfolie
1 middelgrote venkel, kern eruit gesneden, in snippers (venkelgroen apart houden)
3 kleine courgette, gehakt
1 middelgrote ui, gehakt
1/4 theelepel venkelzaad
1 liter kippenbouillon
Zakje cherrytomaten, gevierendeeld

Olie in de pan, en vervolgens venkel, courgette, ui en venkelzaad erbij. Laat het ca. 7 minuten even lekker zachtjes bakken. Vervolgens de bouillon erbij, het vuur half hoog zetten en ca. een kwartiertje laten koken totdat de ingrediënten zacht zijn. Pureer de soep met een staafmixer en kruid met zout en peper. Terwijl de soep kookt, doe je wat olijfolie in een pan, warm je de cherrytomaatjes op, kruid ze met zout en peper en mix met het venkelgroen. Serveer de soep met de tomaatjes erop.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen