maandag 14 november 2011

Bulgur met tomaat - domatesli bulgur pilavi



• 300 g Bulghur ( "pilavlik bulgur" ),schoonspoelen
• 1 blokje kipbouillon
• zout en peper
• 4 tomaten, ontvellen en in stukken snijden( het kan ook met vel en wat grover in stukken snijden)
• 2 uien, ontvellen en in stukjes snijden
• 8-9 dl kokend water
• 150 ml zonnebloemolie
• 1 el peperpuree en 1 tl tomatenpuree

Verhit de olie en bak de uitjes gaar ( ak ze wat langer bruin voor een kleurtje). Zet het vuur wat lager. Roer de tomaten en peperpuree erdoor. Laat dit niet kleine bolletjes worden tijdens het roeren, maar druk het met een lepel plat/glad en bak het snel in paar min., zodat geen geurtje/rauw van puree meer over blijft. Doe de tomaten erbij, roer het een paar keer om, zet de deksel half dicht en laat de mengsel een paar min. sudderen zodat de tomaten wat slapper worden.
Zet de vuur laag, doe de bulghur in, fijn de bouillon, voeg het toe en schenk het water in de pan. Roer het mengsel voorzichtig goed door elkaar. Zet de deksel half dicht en laat het gerecht van boven droog worden. Haal de pan van vuur en laat dit aan de kant een kwartier rusten. Voor als bijgerecht kan je koolvis of een andere witte vis bestrooien met zout en peper, leg dit in de aluminiumfolie, maak hem van alle kanten dicht en leg het ongeveer 20 min. in een voorverwarmde oven.
Vul een bakje in met bulghur en druk het plat. Draai het bakje vervolgens om op het serverbord. Leg de vis erboven en bestrooi wat groen erover. Eet smakelijk

Bron: lekker Turks koken

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen