vrijdag 18 november 2011

Briouats met rijst en sesam


Gefrituurd filodeeg gevuld met rijst en sesamzaad, bestrooit met suiker en kaneel; zalig voor bij de thee .

500 gr rijst, langkorrelrijst
3 el boter
7 el suiker
Zout
2 el kaneel
2 el bloem
Water
Sesamzaad
Filodeeg

Kook de rijst gedurende 15 minuten, giet het dan af en zet de pan terug op het vuur. Voeg boter, suiker, kaneel en zout toe en roer dat de boter gesmolten is en alle ingrediënten goed vermengd. Haal dan van het vuur en zet even opzij.
Rooster de sesamzaadjes in een droge pan totdat ze mooi bruin zijn. Maal ze in een blender fijn en voeg ze bij de rijstmix.

Meng de 2 el bloem met wat water tot een drinkyoghurt achtige dikte. Dik gebruik je om de filopakjes straks goed af te sluiten. Leg het filodeeg op het aanrecht en maak stroken van ca 5 x 25 cm. Dek dat wta je niet gebruikt steeds even af met een vochtige theedoek. Leg op de hoek van een strip een lepel rijstmix. Vouw de deegpunt om naar de andere kant in een driehoekvorm, vervolgens wederom een slag om in de andere richting en zo door zodat je een compact driehoekje krijgt. Plak het pakketje goed dicht met de bloemmix. Als je alle driehoekjes klaar hebt, frituur je ze mooi bruin in een pan met dikke bodem en een laagje olie. Laat uitlekken op keukenpapier en bestrooi eventueel met nog wat extra suiker en kaneel.

2 opmerkingen:

  1. Hmmm, dit lijkt mij lekker. Ik houd alleen niet zo van filodeeg. Zou je dit ook met yufkadeeg kunnen maken?

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Hallo Caroline, ik denk het wel. Ik heb filo gebruikt maar in veel recepten kunnen filo en yufka 1 op 1 worden omgewisseld (met dan wel een lichte smaakaanpassing) denk ik dat het hier ook kan. Als alternatief wordt overigens ook wel eens chinees loempiavel gebruikt. groetjes.

    BeantwoordenVerwijderen