woensdag 16 november 2011

Bekri Meze


Dit gerecht wordt in Griekenland als “meze” geserveerd (kleine portie) bij een glaasje wijn, ouzo of raki.


1 kilo varkensvlees (bijv. varkenshaas)
in dobbelstenen gesneden
1 gesnipperde ui
Half glas rode wijn
250 ml. water
½ rode paprika in halve ringen
½ groene paprika in halve ringen
½ gele paprika in halve ringen
Halve banaan in kleine stukjes
½ theelepel zout
½ theelepel peper
½ theelepel komijn
1 theelepel gedroogde Griekse oregano
Olijfolie

Fruit de gesnipperde ui in de olijfolie en voeg het vlees toe. Bak het vlees bruin in ca. 20 minuten, regelmatig roeren, zodat het vlees niet aan de bodem van de koekenpan blijft kleven. Voeg de wijn toe en laat het nog 20 min. zachtjes koken, regelmatig roeren. Voeg wat water toe en laat het nog 10 min. koken. Voeg de paprika’s, banaan en het zout toe en laat het 10 min. Meebakken. Voeg peper komijn en oregano toe en laat het nog twee minuutjes bakken. Klaar!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen