dinsdag 15 november 2011

Auberginemeze met feta, munt en rozijnen




2 middelgrote aubergines
3-4 el olijf olie
zout en zwarte peper
kleine bos van munt
4 el goudkleurige rozijnen
4 el pijnboompitten
150-200 g Griekse fetakaas, verkruimelde of in blokjes

Spoel de aubergines en snijd in 5 mm plakken. Strooi er wat zout op en laat ca 20 tot 30 minuten staan. Dit is met name om de overtollige vetten eruit te halen zodat ze straks met het frituren niet zo veel vet opnemen. Daarna afspoelen en droogdeppen.
Verwarm een zware koekenpan zeer heet, dan terugbrengen naar middelhoog en bak de aubergineschijfjes goudbruin aan beide zijden (ongeveer 2-3 minuten per kant). Kruid met zout en peper en plaats op een dienblad.
Bestrooi met de feta, gehakte muntblaadjes, rozijnen en geroosterde pijnboompitten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen