woensdag 23 november 2011

Aubergine met granaatappel


Een recept van Bill Granger uit de Delicous.

• 2 aubergines
• 1 granaatappel
• verse munt
• granaatappelsiroop
• 1 blik tomatenblokjes
• 1 blik kikkererwten (uit laten lekken)
• 1 ui, gesnipperd
• 1 teen knoflook, uit de pers
• stukje gember, zo groot als je duim, in piepkleine stukjes (of geraspt)
• snufje paprikapoeder
• peper en zout
• olijfolie

Snij de aubergine in plakken van een centimeter dik. Verhit olie in een koekenpan en bak de plakjes aan allebei de kanten bruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier, dan gaat het meeste vet er weer uit.
Verhit een eetlepel olie in de koekenpan, roerbak daarin de ui, knoflook en gember tot de ui glazig is. Doe er een klein beetje paprikapoeder bij (echt heel weinig, want anders wordt het veel te heet!).
Doe twee eetlepels granaatappelsiroop in de pan, doe de kikkererwten en de tomaten erbij. Roer rond tot het pruttelt. Breng op smaak met een beetje suiker en wat zout.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen