dinsdag 8 november 2011

Ash Reshte - soep uit Iran



Een supergezonde soep met 3 verschillende soorten bonen, 3 kruiden en 2 soorten groente.


2 glazen kikkererwten
2 glazen Linzen
2 glazen Rode bonen
2 prei
Peterselie
Spinazie
Koriander
Dille
Grote vermicelli
500 gram gehakt
4 grote uien
1 knoflook
Zonnebloem olie
1 pak yoghurt

De rode bonen, linzen en kikkererwten één dag van tevoren in het water laten liggen.
De groente in kleine stukjes snijden.
Eén ui snijden en in olie bakken met alle bonen en daarna 1 liter water inschenken, en twee uur lang laten koken. Dan kun je alle groente erin doen.
Ondertussen 1 ui raspen, goed mengen met gehakt, zout en klein beetje zwarte peper. Kleine balletjes van draaien en in olie bakken.
De andere ui met knoflook bakken.
Uiteindelijk bak je de vermicelli en doe je die voor het serveren met yoghurt erbovenop en het gehakt erbij.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen