vrijdag 18 november 2011

Afghaanse tomatensoep - Aush Goshti




Een lekker volle soep, voldoende als maaltijd. Twee borden en een snee brood en je bent helemaal verzadigd.

1 eetlepel boter
1 ui, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngesneden
250 gr rundergehakt
175 gr tomatenpuree
1 liter tomatensap
1 liter water
1 blikje (400 gr) kikkererwten, uitgelekt en grof gesneden
1 pakje (500 gr) fettuccine
1/2 theelepel zout
1/2 theelepel gemalen zwarte peper
1 theelepel mosterdpoeder
1 eetlepel verse dille, fijngesneden
1 eetlepel (of naar smaak) verse koriander, fijngesneden
1 theelepel chilipasta, of naar smaak
2 theelepels vers citroensap, of naar smaak

In een grote pan op een middelhoog vuur de boter smelten. In ong. 10 minuten de ui bijna zacht bakken. Knoflook toevoegen en 1 minuut verder bakken. Gehakt toevoegen en gedurende 10-15 minuten braden tot het zijn roze kleur verliest. Regelmatig roeren zodat brokjes gehakt uiteen vallen. Tomatenpuree, tomatensap, water en kikkererwten toevoegen. Op smaak brengen met zout, peper, mosterd, dille, koriander, chilipasta en citroensap. Aan de kook brengen en op een laag vuur in een open pan 30 minuten laten sudderen.
De vlam hoger zetten en de pan zachtjes laten koken. Fettuccine toevoegen, het vuur matig hoog zetten en in ong. 10 minuten de fettucine gaar koken. Naar smaak chilipasta, zout of citroensap toevoegen. Als de soep te dik lijkt met een beetje water aanlengen.

1 opmerking:

  1. Lijkt me heerlijk! heb je nog meer Afghaanse gerechten ? :)

    BeantwoordenVerwijderen