zaterdag 17 september 2011

Spinazietaart met geitenkaas en hazelnoten


• 1 bakje hazelnoten (95 g)
• 1 citroen, schoongeboend
• 1 bakje platte peterselie (20 g)
• 5 eieren
• 300 g geitenkaas (Bettine Blanc), verkruimeld
• 50 g cheddar (of oude Goudse kaas), geraspt
• 8 el olijfolie
• 15 g boter
• 1 zak spinazie (400 g)
• 12 vellen filodeeg (diepvries), ontdooid in de verpakking
• snufje cayennepeper
• 1 tl nootmuskaat

Verwarm de oven voor op 200 °C. Rooster de hazelnoten in een koekenpan zonder olie of boter goudbruin. Schud af en toe om. Rasp de gele schil van de citroen. Snijd de peterselie fijn, houd 1 el apart. Meng de hazelnoten, citroenrasp, eieren, geitenkaas, cheddar, peterselie en 2 el olie. Verhit 2 el olie en de boter in een koekenpan. Voeg een portie spinazie toe en roer tot de blaadjes slinken. Herhaal tot alle spinazie geslonken is. Bestrijk een vel bakpapier van ca. 50 cm met wat olie. Maak er een prop van, vouw het weer uit en leg het plat op het werkvlak. Leg er 4 vellen filodeeg in een rechthoek op, laat de deegranden elkaar iets overlappen. Bestrijk met wat olie en bestrooi met peper, zout en cayennepeper. Herhaal 2 keer, zodat u 3 lagen deeg krijgt. Doe de spinazie en de nootmuskaat bij het eimengsel. Leg het bakpapier met deeg voorzichtig in de pan of quichevorm, de randen deeg net eroverheen. Druk goed aan tegen de zijkant. Verdeel het eimengsel erover en vouw de overhangende deegrandjes losjes over het mengsel. Bak de taart ca. 20 min. in de oven. Bestrooi met de rest van de peterselie.

bron: ah

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen