woensdag 7 september 2011

Pasta BechamelEen stevige maaltijd, legt een goede bodem op de maag zogezegd.Niet te zuinig met calorieën maar goed.. dat nemen we maar op de koop toe. Ingrediënten voor 8 personen:

500 gram lams/rundergehakt
500 gram macaroni penne regate
2 liter melk
boter
zout en zwarte peper
meel
gezeefde tomaten of tomatenpuree
2 eieren
strooikaas naar smaak

Zet een pan met ruim water op. Kook de pasta gaar volgens de gebruiksaanwijzing op het bak. Ondertussen het gehakt in wat boter in een wok rul bakken en naar smaak kruiden met zout en zwarte peper. Zet het gehakt daarna even apart.
Spoel de wok even uit, daarna hierin 2 liter melk en ongeveer 200 gram boter , zout en ietwat peper doen. Wanneer de melk een beetje warm wordt alvast voorzichtig roerend het meel toevoegen. Gemakkelijk is om in het begin een garde te gebruiken zodat je een gladde (zonder klontjes) vrij dikke saus krijgt. Roer nu met een houten lepel deze "pap′goed door.
De macaroni kun je ondertussen afgieten en alvast een dikke laag in een beboterde schotel aanbrengen. Schenk daaroverheen een gedeelte van de saus, daarna komt daarop het gehakt, weer een laag macaroni met saus en bovenop de gekluste eieren en strooikaas.
Zet de oven op 220 graden ( wel voorverwarmen) en laat de schotel ongeveer 20 minuten erin staan.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten