zaterdag 10 september 2011

Paprika met bulgur



5-6 kleine paprika’s (niet die typische grote uit de supermarkt maar de wat kleinere van de markt cq. of de Turkse winkel)
1/2 kopje bulgur (grof)
1 grote ui, fijngehakt
1/2 bos groene uien, gehakt
1/2 bos dille gehakt
1 theelepel munt vlokken (of vers)
2 lange groeneTurkse pepers gehakt
4 middelgrote tomaten, in blokjes klein gesneden
ongeveer 1 theelepel citroen schil
1/3 kop olijfolie
1 theelepel paprikapoeder
zout
water

Haal de kapjes van de paprika. Verwijder de zaden en spoel ze af. Sauteer de ui en pepers met 1/4 olijfolie voor 5-6 minuten. -Voeg bulgur, tomaat, dille, citroenschil, zout en gemalen paprikapoeder toe. Roer een minuten. Voeg kopje heet water toe (net tot iets boven de bulgur). Laat de bulgur al het water opnemen, proef en voeg eventueel nog wat kruiden toe cq. wat waterVul de paprika’s met de bulgurmix. Plaats in een pan (behoorlijk strak tegen elkaar zodat ze niet gaan omvallen). Voeg daar water bij tot halverwege de paprika’s. Doe de rest van de olijfolie erbij, breng aan de kook en laat vervolgens afgedekt ca. een half uurtje sudderen. –Serveer (bij voorkeur) warm met yoghurt

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen