dinsdag 13 september 2011

Kiptajine met olijven




1 stevige braadkip

2 bosjes platte peterselie
3 teentjes knoflook
2 uien
zwarte peper en zout
2 theelepels gemberpoeder
2 eetlepels oliefolie
0.25 dopje saffraandraadjes
1 gekonfijte citroen (zoute citroen)
120 g groene olijven


Verdeel de kip in stukken. Hak peterselie, knoflook en ui fijn en strooi over de kip. Kruid met peper, zout en gember en wentel de kip door een scheutje olie. Schik de kipdelen in een tajine en zet ze zonder deksel op laag vuur. Laat mooi kleuren, draai de kip af en toe om. Voeg saffraan en een glas water toe en dek de tajine af. Laat zachtjes verder garen gedurende 25 tot 30 min. Snij de gekonfijte citroen in reepjes. Voeg de laatste 5 min de olijven en de citroen toe en warm nog even door. Serveer de tajine met Marokkaans brood.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen