zaterdag 10 september 2011

Kabeljauw met chorizo uit de oven




• 4 kabeljauwfilets van ongeveer 100 gram of andere witvisfilets
• 10 plakken salami of chorizo
• 500 gram aardappelschijfjes kant en klaar koelvers
• 1 middelgrote ui
• 4 trostomaten
• 1 teentje knoflook
• 3 blaadjes laurier, vers of gedroogd
• 6 eetl. olijfolie
• 1 citroen
• Zeezout en zwarte peper uit de molen


Verwarm de oven voor op 220°C. Bak de aardappelschijfjes 5 minuten in een beetje olie en laat afkoelen. Maak de knoflook en ui schoon en snijd de ui in ringen en de knoflook in dunne plakjes. Was de tomaten en snijd in gelijkmatige plakken.
Doe de salami, kort gebakken aardappelschijfjes, uiringen, knoflook en de tomaat in een grote mengkom en meng voorzichtig met de helft van de olijfolie, laurier en peper en zout. Zorg dat alles goed verdeeld is. Kruid de kabeljauwfilets met peper en zout.
Verdeel het groentemengsel over de bodem van de ovenschaal en leg de kabeljauwfilets erop met de velzijde naar boven. Besprenkel de kabeljauw met een beetje olijfolie en plaats in de voorverwarmde oven.
Haal de kabeljauw na 15 minuten uit de oven en check of de vis gaar is. Je kunt dit doen door de filet voorzichtig uit elkaar te duwen. De “lamellen” moeten net van elkaar af glijden. Besprenkel met citroensap en serveer met in parten gesneden citroen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen