maandag 19 september 2011

Auberginetaart



Het is wel wat werk om het te maken, maar wel zo lekker dat het de moeite waard is. Auberginetaart met mozzarella en parmezaan. Het lijkt een beetje op een parmigiano zonder tomaat. Deze taart is zowel koud als warm erg lekker. Ook voor de volgende dag zijn eventuele restjes ook heel lekker als lunch op kantoor.

1,5 kilo aubergines, geschild en in plakken van ca 1/2 cm dik
olijfolie voor het bestrijken van de aubergines
1 el verse oreganoblaadjes
300 gram geraspte mozzarella (die kleine balletjes kun je best ok raspen, zo'n grote bol gaat minder makkelijk - en het smelt toch dus dat zou zonde zijn van je buffelmozzarella)
120 gr parmezaan, versgeraspt

Bestrooi de plakken aubergine met zout en laat ze 20 minuten uitlekken. Dat kan heel handig in je vergiet: steeds een laag aubergine, dan zout, en dan weer een laag.
Spoel ze even af (anders is je taart zo zout), dep droog en bestrijk ze met een beetje olijfolie. Leg de plakken op schone theedoeken, steeds een laag op een theedoek en dan een nieuwe erbovenop. Verhit de grillplaat en grill alle plakken aubergine (kan ook in de koekenpan). Meng de oregano met de mozzarella.

Bekleed een bakvorm met bakpapier, en leg onderop een laag aubergine. Strooi er mozzarella overheen en een laag parmezaan. Dan weer aubergine en zo om en om totdat de laaste laag aubergine is. Druk de taart een beetje aan. Bak ca 30 minuten in een voorverwarmde oven op ca 200 graden.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen