zaterdag 17 september 2011

Gekruide aardappelen - Batata harras



Dit aardappelgerecht uit Libanon is intens smaakvol en totaal anders dan een typische aardappel gerecht. Het recept is aangepast van "het nieuwe boek van het Midden-Oosten Food" van Claudia Roden

5-7 rode aardappelen in stukken gesneden
1 / 2 theelepel. Rode Cayenne Pepper
4 teentjes knoflook, fijngesneden
vers gemalen peper naar smaak
1 1 / 4 theelepel. Zout (naar smaak aan te passen)
1/8-1/4 kopje olijfolie
sap van een halve citroen
1 / 2 kop van fijn gehakte koriander

Leg aardappelen op een bakplaat bedekt met ingevet aluminiumfolie. Bak in de oven tot ze gaar en licht krokant aan de buitenkant, ongeveer 30 minuten op 400 graden Fahrenheit.

Wanneer de aardappelen ongeveer vijf minuten over, voeg de olie, knoflook, zout, peper, olijfolie, citroensap en cayennepeper in een grote koekenpan. Kook op laag tot de knoflook gaar is, voeg de koriander en goed door elkaar mengen. Voeg tenslotte de aardappelen in de pan en combineer ze. Dien meteen op.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen