woensdag 7 september 2011

Dadel walnotentaart



300 g dadels

75 g walnoten

250 g zelfrijzend bakmeel

1 ei

snufje zout

1 1/2 dl warm water

175 g suiker

2 zakjes vanillesuiker

75 g boter


Verwarm oven op 170 graden. Ontpit de dadels en snijd ze in vieren, doe ze in een schaal en giet het warme water erover en laat ze minstends 10 min. staan. Meng in een schaal de zachte boter met suiker en vanillesuiker tot een massa, voeg daarna het ei en een snufje zout toe en roer het geheel goed door. Voeg het bakmeel toe en meng met mes of lepel onder het mengsel. Daarna de natte dadels erbij doen en de in vier gebroken walnoten en het geheel vervolgens in een beboterde ovenschaal of bakvorm doen. Bak de taart op 170 graden in een voorverwarmende oven gedurende 40 min. gaar en goudbruin. Steek na 35 min, een schoon mes in de taart om te zien of de taart gaar is. Het mes blijft dan schoon. Lekker om op te dienen met warme vanille saus of een bolletje vanille ijs.


Bron: lekkergezellig.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen