zondag 18 september 2011

Bulgur met walnoten en geitenkaas



• Bulgur 150 gr
• 1 rode ui
• 3 tomaten
• 1 handvol verse peterselie
• 1 citroen
• 125 gram geitenkaas
• 50 gram walnoten
• 1 eetlepel olijfolie
• 1 eetlepel honing

Stop de bulgur in een kookpan en giet er water overheen. De bulgur moet 3 – 4 cm onderwater staan. Breng het water aan de kook en zet het vuur lager. Laat 10 minuten zachtjes koken. Giet de bulgur af met een zeef. Laat een paar minuten drogen. Pel de ui en snij in ringen. Was de tomaten en verwijder het zaad. Snij de tomaten in kleine blokjes en snij de peterselie fijn. Meng de ui, tomaten en peterselie in een grote kom.
Rasp de schil van de citroen en voeg toe aan het uimengsel. Voeg twee eetlepels van het citroensap toe. Rooster de walnoten in een bakpan zonder boter of olie totdat ze bruin beginnen te kleuren. Meng de bulgur met het uimengsel. Verkruimel vervolgens de geitenkaas over de tabouleh. Verdeel de walnoten over de salade. Besprenkel als laatste de salade met de olijfolie en de honing

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen