zaterdag 17 september 2011

Aubergine uit de oven



• 4 aubergines
• 8 el olijfolie
• 2 tl gedroogde tijm
• 1 pak notenrijst (275 g)
• 1/2 bakje amandelschaafsel (a 55 g)
• 1 bakje munt (15 g), alleen de blaadjes
• 1 teentje knoflook, geperst
• 300 g Griekse yoghurt (beker 500 g)

Verwarm de oven voor op 200 °C. Halveer de aubergines mét steeltje in de lengte. Maak kruislings inkepingen in het vruchtvlees maar laat de schil heel. Leg ze met de snijkant naar boven op een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrijk met 5 el olie en bestrooi met de tijm, peper en zout. Rooster ca. 40 min. in de oven. Bereid ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Rooster het amandelschaafsel in een koekenpan zonder boter of olie in 3 min. goudbruin. Pureer de munt en de rest van de olie met de staafmixer. Meng de knoflook door de yoghurt. Breng op smaak met peper en zout. Schep de yoghurt op de aubergines. Bestrooi met amandelschaafsel en besprenkel met muntolie. Serveer met de rijst.

bron: ah

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen