dinsdag 23 augustus 2011

Turkse herderssalade - Çoban salatisi



2 tomaten
1/2 komkommer
1 bos lente uitjes
paar takjes munt
3 groene Turkse zoete pepers
1 citroen uitgeperst
1 klein blokje Turkse kaas
olijf olie
snufje zout

Geroosterde amandelen
Granaatappelsiroep – Nar ekşisi

Dit is een basissalade in de Turkse keuken, kan ook als voorgerecht worden gegeten. Maar eigenlijk is het een bijgerecht.
Was en snijd de tomaten,komkommer,lente uitjes, munt, en de pepers (pitjes er uit) fijn en doe dit in een schaal. Hak daarna de kaas in blokjes en voeg deze samen en een paar scheuten olijfolie,een snufje zout en het sap van de citroen aan de salade toe. Hussel alles goed door elkaar.
Optioneel: geroosterde amandelen of hazelnoten erover heen. Scheutje nar ekşisi (granaatappelsiroop) toevoegen aan de dressing!

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen