maandag 1 augustus 2011

Salade van halloumi en abrikozen



Een lekker zomers recept, gevonden op de site van het nieuwe Jamie Oliver magazine wat sinds kort te verkrijgen is bij de tijdschriftenhandel. Voor 4 personen

• handvol rucola
• blaadjes van ½ bosje munt
• 1 el geroosterd sesamzaad
• sap van ½ citroen
• extra vergine olijfolie
• 250 g halloumi (Cypriotische schapenkaas), in 4 gelijke plakken
• 6 abrikozen of 4 perziken, gehalveerd, zonder pit
• 2 el honing

De halloumi serveer je het liefst direct van de barbecue (of de grillpan), wanneer-ie nog smeltend heet is. Maak daarom eerst de salade en dressing.
1 Meng rucola, munt en sesamzaad in een kom. Doe voor de dressing citroensap, eenzelfde hoeveelheid olie en zout en peper in een kommetje. Houd apart.
2 Rooster de halloumi en abrikozen (met de snijkant naar boven) een paar minuten tot ze mooi geschroeid zijn. Besprenkel de abrikozen met de helft van de honing en keer alles om. Rooster nog enkele minuten; bestrijk ondertussen de abrikozen met de rest van de honing.
4 Sprenkel het grootste deel van de dressing over de salade. Leg de halloumi en abrikozen op een schaal, verdeel de salade erover en besprenkel met de overgebleven dressing.

Bron: jamiemagazine.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen