maandag 8 augustus 2011

Pittige aubergineschijfjes




Dit gerecht kwam ik op een kookblog tegen en blijkt een variatie te zijn op een recept van restaurant Toscanini uit A’dam. Ik heb het recept weer aangepast en gebruik een mix van geroosterde paprika en spaanse peper in plaats van peperoncini. Als antipasta voor 2 of 3 personen heb je één aubergine nodig. Snij die in plakken van 1 cm. Bestrooi beide kanten met zout en leg tussen keukenpapier. Laat een half uurtje liggen.

Maak in de tussentijd de marinade. Rooster twee rode paprika’s in de oven, ontvel en ontzaad ze en snij in hele kleine stukjes. Vermeng met een heel fijn gesneden spaanse peper. Hak twee knoflookteentjes heel fijn en voeg dit, met een handvol fijngesneden platte peterselie toe aan het paprikamengsel. Maak aan met wat olijfolie en breng op smaak met peper en zout. Eventueel kun je nog wat vers gemalen gedroogde chili toevoegen. Bak vervolgens de aubergineplakjes. Haal ze van het keukenpapier af en veeg ze goed schoon. Breng in een wok ongeveer 1.5 cm olie op temperatuur en bak de plakjes aubergine aan twee kanten goudbruin. Laat ze uitlekken op keukenpapier. Verdeel nu het marinade mengsel over de plakjes aubergine en laat intrekken. Een paar uur is al goed, maar het lekkerste is gewoon een dag van te voren.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen