maandag 22 augustus 2011

Perzische omelet - Kuku


Nauw verwant aan een Arabische eggah en een ver familielid aan de Italiaanse frittata, Kuku is een eenvoudige maar elegante schotel, serveer dit gerecht met een salade of yoghurt .

Boter
1 1 / 2 theelepel zeezout
1 theelepel gemalen komijn
1 / 2 theelepel gemalen kardemom
1 / 2 theelepel gemalen kaneel
1 / 2 theelepel fijn gemalen zwarte peper
halve zak fijngesneden vere spinazie
1 middelgrote prei, alleen het witte en lichtgroene gedeelte, in plakjes en afgespoeld
Halve bos platte peterselie
Halve bos fijngesneden koriander
18 grote eieren

Verwarm de oven voor op 160 ° C en plaats een rek in het midden. Vet een ovenschaal in met boter. Meng zout, komijn, kardemom, kaneel en peper in een grote kom, voeg de spinazie, prei, peterselie, koriander toe en meng alles goed. Klop in een andere kom de eieren goed los en vermeng dit dan met de groenten en kruiden. Giet het mengsel over in de ovenschaal en bak ongeveer 25 tot 30 minuten tot het gaar is (steek even een satéprikker erin en kijk of deze droog eruit komt). Laat 5 minuten rusten. Snijd in 8 tot 12 stukken en serveer warm of koud

Bron: chow.com

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen