dinsdag 9 augustus 2011

Pasta met sardientjes – Pasta con sarde



Een lekker pastarecept wat veel op Sardinie gegeten worden. Volgens de legende in het verre verleden geïntroduceerd door een Arabische generaal.

Voor 4 personen:

12 sardines (schoongemaakt en gefileerd)
2 knoflooktenen
handvol venkelgroen (of dunne reepjes venkel)
1 theel saffraan
50 gr rozijnen
50 gr pijnboompitten
320 gr spaghetti
1 citroen
handvol broodkruim
olijfolie
peper & zout

Week de saffraan 20 min in 3 eetl. heet water. Week de rozijnen ook 20 min in warm water. Rooster de pijnboompitten lichtbruin in een droge pan. En bak het broodkruim goudbruin in olie. Zet water op en kook hierin de spaghetti al dente. Giet af en voeg wat olijfolie toe. Houd apart.
Hak de knoflook en het venkelgroen klein en bak deze zachtjes in een braadpan met olie. Leg de sardinefilets erbij bak zachtjes 2 minuten.
Laat de rozijnen uitlekken en doe ze met de geweekte saffraan door de pasta. Voeg de sardines met vocht uit de pan toe. Strooi ruim pijnboompitten en broodkruim erover. Serveer besprenkeld met olijfolie en citroensap.

Bron: www.bbc.co.uk/food

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen