woensdag 10 augustus 2011

Pain bagnat



De pain bagnat is een Provençaalse sandwich, oorspronkelijk afkomstig uit Nice en veel te verkrijgen aan de kust. Het bevat traditioneel een salade niçoise (tomaat, olijf, aardappel, sperziebonen, ansjovis, tonijn, ui, olijf) maar je kunt het vullen met om het even wat je lekker vind. Uitgangspunt is in ieder geval een mooi rond brood.



Snij de kap ruim van het brood af, hol het brood ui en olie de binnenkant met gebruik van een kwastje (gebruik goede olijfolie of bv. olijfolie met een smaakje).

Vervolgens vul je het brood laag voor laag met datgene wat je wil. In dit geval pepers gevuld met kaas, gevolgd door komkommerschijfjes, anjovisfilets en bascilicumblaadjes. Daarna kappertjes, gemarineerde artichok, plakjes tomaat, bosui en little gem bladeren. Daarna de ‘deksel’ erop en goed aandrukken. Strak inpakken in bv. aluminium folie en daarna een paar uur in de koelkast zodat het brood alle lekkere sappen en smaken opneemt. Ideale maaltijd voor een picknick.Andere ideen om te vullen: gegrillde groeten (paprika, courgette, aubergine), mozzarella, olijven, italiaanse ham, salami, Of bijvoorbeeld grote garnalen, avocadoschijfjes, harissamayonaise, zongedroogde tomaat…. Niet slecht voor ‘zomaar een broodje uit de koelkast’.
Bron:helengraves.co.uk

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen