woensdag 10 augustus 2011

Okra stoofschotel



1 1 / 2 tot 2 pond rund (bv. entrecote) of lamsvlees, schoongemaakt en in blokjes
3 el olijfolie
2 grote uien, fijngesneden
4 teentjes knoflook, fijngehakt
1 blik in blokjes gesneden tomaat (met sap)
1 blikje tomatenpuree
2 rundvlees bouillonblokjes
1 laurierblad
1 theelepel kurkuma
1 / 4 theelepel kaneel
Ongeveer 1 pond okra (vers of bevroren, afhankelijk of okra is in het seizoen)
Zout en peper naar smaak
Rijst, om erbij te serveren

Verhit de olie in een braadpan, voeg het vlees toe en bak tot het vlees aan alle kanten bruin is (ongeveer 5 minuten). Voeg dan de ui en knoflook toe en bak nog 5 minuten. Voeg de blokjes gesneden tomaat, tomatenpuree, bouillon, laurier, kurkuma en kaneel toe en genoeg water om gewoon alles te omvatten. Dek de pan af en breng het aan de kook, draai hem dan naar beneden laat ongeveer 45 minuten sudderen (tot het vlees gaar is), af en toe roeren. Voeg de okra toe en kook ongeveer 10 minuten, zorg ervoor niet te gaar, zodat de okra zal niet slijmerig.

Serveer met rijst.


Bron:.anediblemosaic.com

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen