dinsdag 23 augustus 2011

Libanese macaroni met linzen - Adas Rishta



75 gr macaroni
1 eetlepel olijfolie
1 middelgrote ui of 150 g, fijngehakt
4 teentjes knoflook, fijngehakt
180 gr gedroogde groene linzen, gewassen
½ liter water
1 blokje kippenbouillon
Halve bos koriander (of platte peterselie) fijn gehakt

Kook de macaroni gaar, spoel af en leg even opzij. Verwarm intussen de olijfolie in een pan, voeg ui en knoflook toe en kook een paar minuutjes. Doe daarna de groene linzen erbij, het water en de bouillonblok. Kook het geheel zachtjes gedurende 45 minuten. Voeg daarna de macaroni en de gehakte koriander toe (hou beetje achter voor de garnering) en sudder op een laag vuurtje nog 5 minuutjes. Daarna gelijk serveren met de achtergehouden koriander. Eventueel een schijfje citroen erbij. Lekker met pitabrood en yoghurt/munt salade

Het bovenstaande recept wordt overigens ook wel in een soepvariant (Rishta biadab) gegeten met dan wat meer water, bouillon, ui en knoflook. Het principe is verder eigenlijk hetzelfde behalve dat de macaroni veelal wordt vervangen door vermecelli. Zie de foto hieronder. Verder een scheut citroensap erbij voor het serveren en verse garnering bovenop.


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen