maandag 1 augustus 2011

Lamssteak met feta



Dit gerecht in Griekse stijl van Reader’s Digest is snel klaar en heeft een heerlijke smaak – ideaal als u gasten heeft. Het malse lamsvlees gaat perfect samen met de kleurrijke groenten, feta en verse munt.

4 lamssteaks, vetrandjes verwijderd
4 eetl. olijfolie
300 g krielaardappeltjes, schoongeboend en in dunne schijfjes
1 courgette, in plakjes
1 rode ui, in ringen
2 rode paprika's, zaad verwijderd en in reepjes
8 tenen knoflook, gepeld
4 eetl. rodewijnazijn
100 g feta, uitgelekt
25 g munt, in flinters
Verhit een grote koekenpan met goed sluitend deksel op matig vuur. Bestrijk de lamssteaks aan één kant met een beetje olijfolie. Leg ze met de ingevette kant omlaag in de pan en bak ze 3-4 min. tot ze mooi kleuren. Bestrijk de stukken vlees aan de bovenkant met nog wat olie, keer ze en bak ze nog 1 min. Schep ze op een schaal.

Verhit 1 eetl. olie in de pan en bak hierin de aardappelschijfjes ca. 5 minuten tot ze goudbruin kleuren; keer ze tussentijds af en toe. Schenk nog 1 eetl. olie in de pan en voeg courgette, ui, paprika en knoflook toe. Bak deze al roerend 5 minuten.

Vermeng in een kommetje of maatbeker intussen de resterende olie met azijn. Leg de stukken vlees weer in de pan, boven op de groenten, en sprenkel er het oliemengsel over. Verkruimel de feta erover. Draai het vuur laag en verwarm alles met het deksel op de pan tot de groenten gaar zijn en het vlees naar wens is (ca. 5 min. voor rood/rosé, of 7 min. voor rosé/doorbakken).
Neem het deksel van de pan en bestrooi het vlees met munt en versgemalen zwarte peper naar smaak. Serveer het gerecht direct en schep er wat vocht over.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen