donderdag 4 augustus 2011

Kwartels met peterselie en knoflook



Een mediterraan gerecht van Spaans-Portugese origine. Kwartel is helaas in Nederland niet echt zo voor handen. Je zult dan toch naar een poelier, een Sligro of bv. (als je in de grensstreek woont) zo’n goed geoutilleerde supermarkt als Delhaize (Belgie) of Real (Duitsland) moeten. Snijd de kwartels aan de rugzijde door en plet ze met een flinke klap.
Reken per persoon op één kwartel voor een lunch of twee als avondmaaltijd.

Voor twee kwartels:
1 eetlepel olijfolie
2 kwartels, op de rug doormidden gespleten
2 eetlepels boter
3 eetlepels broodkruim
2 teentjes knoflook
3 eetlepels versgehakte platte peterselie

Verhit de olie en leg de vogels erin als plat uitgespreide kikkers. Bak ze zachtjes helemaal bruin en gaar, ongeveer 17 minuten. Prik erin met een houten prikkertje, als er helder vocht uit komt zijn ze gaar. Haal de vogels uit de pan en leg ze op verwarmde borden. Verhit het achtergebleven vocht en voeg twee eetlepels boter toe. doe er de knoflook en peterselie bij en laat het geheel even krokant worden.
Schep het kruim over de kwartels en dien snel op. Serveer er (saffraan)rijst bij en een lekker glas wijn.

Bron: ministerieetenendrinken.web-log.nl

1 opmerking:

  1. Ik zie dat je mijn foto, ongevraagd gebruikt!
    © foto Ellen Bouckaert http://ministerieetenendrinken.nl

    BeantwoordenVerwijderen