woensdag 24 augustus 2011

Kip met honing


Kip, honing en citroen zijn zalige smaakcombinaties. Succes is altijd verzekerd (en wil je wat variatie: maak het gerecht dan eens klaar met een sinaasappel)!

1 pond kipfilet
zout en peper
1 eetlepel olie
1 eetlepel gember (geraspt)
1 citroen (sap en schil)
Citroenschijfjes (voor decoratie)
2 eetlepels honing
1 / 4 kop kippenbouillon
zout en peper naar smaak

Kruid de kip met zout en peper. Verhit de olie in een pan. Voeg de kip toe en bak ze goudbruin en gaar en leg ze daarna even apart. Voeg de gember toe en bak tot het lekker gaat geuren, ongeveer een minuut. Doe er vervolgens de citroensap, het citroenrasp, de honing, bouillon, zout en peper erbij en laat het geheel enigszins inkoken tot het een wat dikkere vloeistof wordt. Proef even om te kijken of de citroen en honing goed met elkaar in balans zijn. Doe er nog wat schijfjes citroen bij (mooi voor het oog), giet de honing citroen saus over de kip en serveer. Lekker met couscous en gestoomde broccoli.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen