donderdag 25 augustus 2011

Griekse pastaschotel - zomer youvetsi


4 tot 6 kippendijen, zonder vel
paprikapoeder
Zout en versgemalen peper
3 eetlepels olijfolie
1 middelgrote ui, fijngesneden
3 teentjes knoflook, fijngesneden
1 grote rode / oranje paprika, in blokjes gesneden
1 grote tomaat, geschild en in blokjes
handvol peterselie, fijngehakt
1 kopje orzo
2 1 / 2 kopjes water

Spoel de kippendijen onder koud water af en snijd het overtollige vet weg. Dep ze droog met een papieren handdoek, bestrooi met paprikapoeder, zout en peper. Verhit de olijfolie in een grote koekenpan op middelhoog vuur en bak de kip aan beide kanten goudbruin. Zodra de kip bruin is, voeg de ui, knoflook en paprika in de pan erbij en kook tot ze zacht zijn, 7 tot 8 minuten. Roer daarna de blokjes tomaat en peterselie, toe, breng aan de kook (licht vuur lager), dek de pan af en kook 10 tot 15 minuten (voeg een beetje water als nodig is om verhoging van vloeistof in een koekenpan).
Haal met behulp van een schuimspaan de kippendijen uit de pan en leg ze op een bord samen met een paar eetlepels van de saus. Voeg de orzo in de pan toe, samen met de 2 1 / 2 kopjes water. Breng aan de kook en kook tot de orzo gaar is. Eenmaal klaar kan de kip terug in de pan. Verhit het geheel goed door en serveer met verse peterselie.

Bron: kalisasorexi.com

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen