dinsdag 23 augustus 2011

Gevulde paprika – Biber dolmasi






500 gram gehakt
150 gram rijst
6 gehakte uien
2 gesnipperde knoflookteentjes
1/2 bosje peterselie
12 kleine, groene paprika's (of 6 grote)
3 kleine tomaten
1/2 bosje dille
1/2 bosje munt
1 eetlepel boter
Paprikapoeder
Peper en zout

Schep de gehakte uien in een soepbord. Bestrooi deze met zout en kneed totdat de uien doorzichtig worden. Doe er water bij en laat het uitlekken. Herhaal deze procedure tweemaal. Schep de uitjes met de andere ingredienten in een schaal en meng alles goed door elkaar. Snijd vervolgens de stelen met de kapjes van de paprika's en verwijder het zaad met de zaadlijsten. Was en droog de paprika's en leg ze op een bord. Snijd de tomaten in vieren. Vul de paprika's met de vulling en sluit de paprika met de tomaat af. Plaats de paprika's in een juspan en doe er twee en een halve liter water bij, een eetlepel boter en een halve eetlepel zout (of bouillonblokje). Sluit de pan en laat de inhoud ongeveer een uur zacht koken.

Variatie: 1 of 2 eetlepels tomatenpuree door het rijstmengsel doen, 1 of 2 teentjes extra knoflook in het water laten meesudderen.



Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen