dinsdag 9 augustus 2011

Geroosterde groenten in filodeeg



Licht en krokant door het filodeeg, supergezond door de vulling, chique qua uitstraling en heel makkelijk om te maken.

10 sjalotten
1 pompoen
2 rode paprika's
1 middelgrote aubergine
3tbsp olijfolie
1 theelepel gemalen koriander
1 theelepel paprika
theelepel kaneel
2 teentjes knoflook, geperst
5cm gember wortel in kleine stukjes
1 blok kikkererwten, uitgelekt
handvol koriander, fijngehakt
125g gepelde amandelen, geroosterd
125g pistachenoten
75g boter, gesmolten
1x 200g filodeeg

Verwarm de oven voor 180 ° C. Boter een 28cm losse taartvorm in. Snijd de sjalotten in partjes, ontpit en snijd de pompoen, snijd de paprika in reepjes en snijd de aubergine. Meng met de olijfolie, kruiden en knoflook in een grote schaal, plaats in de oven en bak gedurende 20 minuten.
Meng de geschilde en fijngesneden gember met de kikkererwten, gehakte koriander, geroosterde amandelen, pistachenoten in een kom. Roer dit mengsel door de geroosterde groenten als ze gaar zijn.

Leg twee vellen filodeeg in de taartvorm. Gebruik een kwast om de vellen met boter in te smeren. Voeg twee vellen toe en beboter deze ook. Herhaal dit totdat alle vellen zijn gebruikt.
Voeg de geroosterde groenten toe, vouw de vellen dicht, maar niet te strak. Beborstel met de resterende boter en plaats in de oven gedurende 40 minuten. Serveer vervolgens meteen.

Bron:arabic-food.blogspot.com

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen