woensdag 24 augustus 2011

Gepocheerd Tunesisch ei - Ojja


3 el olijfolie
4 el tTomatenpuree
4 scherpe groene paprika’s (of de mildere groene dunnere Turkse pepers)
2 tl harissa
2 uien
4 knoflooktenen
1 tl kummel
6 eieren
Zout

Olie in een pan verwarmen en de klein gesneden uien 5 minuten daar in glazig garen.
Paprika’s wassen, de stelen verwijderen en in kleine stukken snijden. Dit dan samen met de tomatenpuree (met een kopje water verdunt), harissa, de kummel, en geperste knoflook en wat zout in de pan doen. Op laag vuur ca. 15 minuten smoren laten.
2 eieren er in doen en door de tomaten saus roeren. Nu de andere 4 eieren zonder roeren toe voegen. Daarna de pan afdekken en alles nog twee minuten laten garen. Warm serveren met brood.

Je kunt ook ‘Ojja Royal’ maken met gebakken merquez worstjes, garneren met extra peterselie, schijfjes zwarte olijf, fijngesneden groene paprika en versnipperde ui. Als je de merquez weglaat kun je de Royal bv. ook serveren met gebakken sardientjes er boven op.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen