maandag 22 augustus 2011

Gemarineerde kip - Shish Taouk



Een erg geliefd gerecht in het Midden-Oosten en praktisch overal verkrijgbaar. Het is een gerecht op basis van kipfiletstukjes dat met verschillende kruidenmengsels kan worden klaargemaakt waarna het op de grill of barbecue wordt gegaard .

Als basis gebruik je 1 kg kipfilet in dobbelsteentjes gesneden van ongeveer 2 cm.

Hieronder een aantal marinades:

Shish taouk op basis van kerrie:
1 tl gemberpoeder, 1 tl witte peper, 1 halve tl kardemom, zout, 6 eetlepels yoghurt, 1 eetlepel kerriepoeder.
Meng alles, voeg de kip toe, laat een paar uur marineren, rijg vervolgens aan spiesjes en gaar ze op de barbecue.

Shish taouk op basis van koriander:
De ingrediënten en bereidingswijze zijn gelijk als hierboven. Het enige verschil is dat de kerriepoeder wordt vervangen door gedroogd korianderpoeder (geen verse blaadjes).

Shish taouk op basis van mosterd:
Zie hierboven, vervang echter de kerrie door 3 eetlepels mosterd.

Shish taouk op basis van tomatenpuree:
Het meest traditioneel. Vervang de kerrie door 2 eetlepels tomatenpuree en voeg 1 tl hete paprika toe als extra ingrediënt

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen