donderdag 4 augustus 2011

Gehaktbrood met aardappel en spinazie



Ispanaklı Patatesli Dalyan Köfte

voor 4 personen:
750 g lams- of rundergehakt
50 g paneermeel
1 ei
1 teentje knoflook, uit de knoflookpers
1 ui, fijngesnipperd
1 theelepel komijn

Voor de vulling
4 grote gekookte aardappelen in blokjes
1 grote zak gewassen spinazie
1 ui gesnipperd
2 teentjes knoflook
100 g boter
Vers gemalen peper, zout

Doe het gehakt in een schotel en kneed zorgvuldig door met het
paneermeel, de ui, het knoflook, het ei, de komijn, een mespunt zout en peper en zet in de koelkast.

Maak de vulling: laat de uit aanfruiten in een klont boter, voeg de spinazie en de knoflook toe en laat de spinazie slinken. Zorg dat alle vocht verdampt. Doe de spinazie met ui over in een kom en meng met de gare aardappelblokjes. Breng op smaak met zout en peper.

Neem het gehakt uit de koelkast en strijk het uit tot een dikke plak op een dubbelgevouwen vel alufolie. Schik het spinazie/aardappelmengesel op het gehakt en verdeel mooi gelijk. Druk de vulling goed aan.

Pak de uiteinden van de folie vast en rol het gehakt op. Druk de uiteinden van het gehaktbrood dicht. Leg het gehaktbrood met de opening naar beneden in een beboterde vuurvaste ovenschotel en zet in een op 200° C voorverwarmde oven. Laat ongeveer 45 minuten bakken. Neem uit de oven en snijd in dikke plakken.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen