donderdag 25 augustus 2011

Couscous met kabeljauw



• 250 gram couscous
• 400 gram kabeljauw
• 1 ui
• 1 eetlepel zonnebloemolie
• 1 gele paprika
• 50 gram rozijnen
• 4 tomaten
• 1/2 theelepel gemalen komijn
• 1/2 theelepel gemalen kaneel
• 1/2 theelepel gemalen gemberpoeder
• 1/4 theelepel gemalen koriander
• 1/4 theelepel chilipoeder
• 1/4 theelepel geraspte nootmuskaat
• 2 eetlepels gehakte peterselie
• 3 eetlepels cashewnoten
• 250 ml visbouillon
• Naar smaak peper en zout

Stop de rozijnen in een kom en giet er kokend water op, zet apart. Pel de ui, halveer hem en snij in dunne ringen. Verhit de olie in een pan en voeg de uien toe. Bak op laag vuur voor 5 minuten of totdat de ui zacht is. Was ondertussen de paprika, verwijder de zaadjes en snij in blokjes. Ontzaad de tomaten en snij in reepjes. Voeg de paprika en tomaten toe aan de ui en roerbak voor 4 minuten. Meng de kruiden door elkaar. Voeg toe aan het uimengsel en roer door elkaar.

Giet de visbouillon vervolgens bij het groentemengsel. Breng aan de kook en zet het vuur laag, laat 20 minuten zachtjes sudderen. Bereid de couscous volgens de instructies op de verpakking of volgens de traditionele bereidingswijze (zie tab couscous). Snij de vis in blokjes. Voeg na 20 minuten toe aan de saus. Schep door elkaar en laat dan 8 minuten zachtjes sudderen of totdat de vis gaar is. Rooster de cashewnoten in een pan zonder boter of olie totdat ze goudbruin zijn. Proef de saus en voeg naar smaak zout en peper toe.
Verdeel de couscous over borden. Bestrooi met de helft van de rozijnen. Verdeel de saus over de borden. Bestrooi met de rest van de rozijnen en met de cashewnoten en server meteen.

bron:yummieinmytummie.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen