vrijdag 1 juli 2011

Za'atar




Za’atar: is de naam van een kruidenmengsel maar ook van het kruid zelf: za’atar is een soort wilde oregano die smaakt naar tijm en oregano tegelijk. De gedroogde za’atar wordt fijngemalen en vermengd met sumak (gedroogde zure besjes) en sesamzaad. Hieronder twee versies:

Versie 1
• 70 gr sesamzaadjes
• 20 gr gemalen sumak
• 25 gr gedroogde tijm

Rooster de sesamzaadjes in een droge pan. Schud af en toe. Koel de zaadjes af en meng ze met de sumak en de tijm.
Bewaar het mengsel in een luchtdicht afgesloten pot. Ideaal in dipsauzen en bij groenteschotels. Erg lekker bij gehaktballetjes en pitabroodjes

Versie 2
• 50 g sesamzaad
• 2 el gedroogde tijm
• 2 el gedroogde oregano
• 2 el sumak (Turkse winkel)
• 1 el komijnzaad
• mespunt paprikapoeder
• 1 el zout

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen