maandag 4 juli 2011

Wortelen met honing en sinaasappel



Een erg lekker bijgerecht bij vlees en vis. Voor 4 personen:


• 500 g fijne wortelen
• 4 sinaasappels
• 1 eetlepel gesmolten boter
• 2 eetlepels honing
• 2 eetlepels sojasaus
• een klein stukje verse gember
• verse koriander
• peper en zout

Schraap de wortelen, halveer ze in de lengte en leg ze in een grote steelpan. Snij een lange sliert van de schil van 1 sinaasappel en doe deze schil bij in de pan.
Pers het sap uit de 4 sinaasappels, giet het over de wortelen en voeg dan de boter, de honing, de sojasaus en de geschilde en geraspte gember toe. Kruid met peper en zout en breng aan de kook. Zet een deksel op de pan en laat 12 min. stoven op zacht vuur (de wortelen moeten nog een beetje vast zijn).
Neem de wortelen met een schuimspaan uit de pan en laat het kookvocht, op een hevig vuur, voor de helft inkoken tot een lichte siroop. Doe de wortelen terug in de pan en laat ze nog 1 min. sudderen. Breng op smaak met peper en zout en bestrooi met fijngesneden verse koriander.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen