woensdag 27 juli 2011

Turkse visstoofschotel



Laat je niet afschrikken door de lijst van ingrediënten. Het resultaat mag er wezen…Serveer de visschotel met couscous, witte rijst of een licht gekruide pilaf.

2 eetlepels olijfolie
1 kleine witte ui, fijngesneden
1 groene paprika, fijngesneden
2 teentjes knoflook, fijngehakt
1 potje gemarineerde artisjokharten
2 theelepels kappertjes, vloeibaar voorbehouden
12 kleine groene olijven
1 (14,5 gram) kan gehakte gestoofde tomaten, uitgelekt
2 eetlepels witte wijn (optioneel)
1 eetlepel citroensap
ca 250 ml water
2 theelepels sumak poeder
1 1 / 2 theelepel gemalen rode peper vlokken
1 theelepel gedroogde basilicum
1 theelepel komijn
1 theelepel fijngesneden verse gember
gemalen zwarte peper naar smaak
1 pond tilapia filets, in stukken gesneden

Verhit de olijfolie in een koekenpan op matig vuur en bak de ui en groene paprika in ca. 5 minuten gaar. Doe de knoflook erbij, roer goed door. Meng de artisjokharten met vloeistof, kappertjes met vloeistof, en olijven erbij. Roer de tomaten, wijn, citroensap en 1 kopje water (of genoeg om de gewenste dikte te bereiken) door het mengsel. Breng op smaak met sumak poeder, rode peper, basilicum, komijn, gember en peper.
Breng het mengsel aan de kook en meng er de vis door in grote brokken. Zet het vuur lager, en laat 10 minuten pruttelen, of totdat de vis gemakkelijk in vlokken loslaat. Opdienen met couscous

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen