maandag 4 juli 2011

Turkse pepers



Met geitenkaas (links):

- 6 Turkse puntpepers
- 150 gram zachte geitenkaas
- handje rucola, fijngesneden
- versgemalen zout
- versgemalen zwarte peper
- 1 eetl. extra vierge olijfolie

Verwarm de oven voor op 150ºC. Snijd de pepers (inclusief steel) overlangs door en verwijder de zaadlijsten. Roer de geitenkaas om met de rucola en zout en peper naar smaak en vul hiermee de peperhelften. Strijk de vulling glad en druk de helften weer op elkaar. Leg ze strak in een passende ovenschaal en verwarm ze 10 minuten. Snijd de pepers weer los, druppel een beetje olie op de vulling en maal er nog wat zwarte peper over.

Met lamsgehakt (rechts):

8 Turkse pepers (niet pikante)
300 g lamsgehakt
200 g champignons
1 bosje verse peterselie
1 ei
2 teentjes knoflook
1 sjalot
zwarte peper uit de molen en wat zout -

Was de pepers, snij de in de lengte door en verwijder de zaadjes. Was de champignons en peterselie en hak ze samen met de sjalot en knoflook zeer fijn. Meng vervolgens door het gehakt, samen met het ei en kruid met peper en zout. Vul met deze gehaktmengeling de halve chilipepers en laat ze 20 minuten braden in een voorverwarmde oven van 180°. Je kunt de pepers zowel warm als koud eten.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen