maandag 4 juli 2011

Turkse ovenschotel met olijf en feta



Een erg gemakkelijk (en voedzaam) gerecht ondanks dat er flink wat verschillende ingrediënten in gaan. De kruiden en groenten hoeven alleen maar geraspt en fijngehakt te worden en niet vooraf gebakken of gekookt. Het sesamzaad bovenop kun je desgewenst vervangen door pijnboompitten

Ingrediënten voor 4 personen:
- 1 courgette, grof geraspt
- 2 - 3 aardappels, grof geraspt
- 5 bospeentjes, grof geraspt of gesneden
- 3 bosuitjes, in ringetjes
- 1 rode paprika, in blokjes
- spaanse peper, fijngesneden
- 2 teentjes knoflook,fijngesneden
- 15 g dille, gehakt
- 15 g platte peterselie, gehakt
- 15 g munt, gehakt
- 3 eieren
- 250 g feta, verkruimeld
- 2-3 el olijfolie
- 150 g bloem
- 2 tl bakpoeder
- 5 vellen filodeeg
- sesamzaad
- wat zwarte olijven, zonder pit

Bereiden:
1. Laat het filodeeg goed ontdooien en verwarm de oven voor op 200 graden.
2. Rasp de wortel, aardappel en corugette grof, snijdt de bosui en rode peper in ringetjes en de paprika in blokjes.
3. Hak de knoflook kruiden fijn en verkruimel de fetakaas.
4. Meng de groenten, kruiden en fetakaas in een grote kom samen met het bloem, bakpoeder en eieren. Breng op smaak met peper en zout.
5. Vet de ovenschaal in en bekleed deze met filodeeg.
6. Verdeel de groentevulling over de ovenschaal. Verspreid de olijven over de vulling en strooi als laatste wat sesamzaad over de ovenschotel.
7. Bak de ovenschotel in 60 minuten gaar en goudbruin op 200 graden.

bron: kvzkookblog

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen