woensdag 20 juli 2011

Tunesische wortelpuree – Omi houriya



Een interessant gerecht, omdat het zowel simpel is als ingenieus, en het aankomt op een goede afstemming van smaken..

750 g wortelen, geschraapt en gehakt in stukjes
60 ml olijfolie
45 ml witte wijn azijn
Knoflook naar smaak, geplet
1 theelepel of meer harissa
2 theelepels gemalen komijn
citroensap
zout
zwarte olijven
hardgekookt ei

De wortels pureren of prakken. mengen met de kruiderij, wat harissa en knoflook. Op smaak brengen met wat olie, citroensap en zout. Warm of koud midden op een bord scheppen. Mooi opkammen met een vork. Rondom zwarte olijven en hardgekookt ei.

Marokkaanse variant: rioeza. De wortelpuree mengen met knoflook, gehakte peterselie, paprikapoeder, komijn, kaneel, zout en olie naar smaak.Overgieten met een beetje azijn. Of met olie, azijn, knoflook, suiker en
kaneel. Versieren met munt.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen