maandag 11 juli 2011

Tunesisch visschotel



Een hele lekkere en lichte visschotel met een Tunesische twist door het gebruik van de harissa. Door het gebruik van aardappel is het een volledige eenpansmaaltijd waar je eigenlijk niets meer bij hoeft te doen.. (alhoewel: een lekker groene gemixte salade met wat rode ui en kwalitatief goede zwarte olijven..?)

1 pond nieuwe aardappelen, schoongeboend, geschild en in dikke plakken
2 tomaten, gepeld en in vieren
1 / 2 theelepel paprikapoeder
250 ml kippenbouillon (of water)
1 / 2 theelepel harissa (of een flinke snuf chilipoeder)
1 / 2 theelepel gemalen komijn
3 teentjes knoflook, fijngehakt
1 / 2 citroen, sap van
3 eetlepels extra vergine olijfolie
1 pond witte vis filet, zonder vel
1 bosje platte peterselie, fijngehakt
3 takjes munt, fijngehakt



Doe alle ingrediënten behalve de olie, vis en kruiden in een pan met het water of kippenbouillon. Laat ca 25 minuten sudderen of totdat de aardappelen gaar zijn. Roer de extra vierge olijfolie erdoor en voeg de vis toe. Laat nogmaals voor 10 minuten sudderen, voeg de kruiden toe en serveer meteen.

1 opmerking: